Informatie

BOVAG rijschool

Onze rijschool heeft service, kwaliteiten, betrouwbaarheid en zekerheid in huis. We proberen er alles aan te doen zodat de cursist zich op zijn/haar gemak zal voelen bij de rijschool en de instructeur. Je opleiding wordt op een professionele, betrouwbare manier en met zorg voor kwaliteit begeleid. Bij aanvang van je rijopleiding ontvang je een BOVAG lesovereenkomst en leskaart met de voorwaarden.

Een rijschool met veel kennis en ervaring, laat je niet in de steek.

Voorwaarden rijopleiding

* De lessen duren 60 of 90 minuten, De lessen dienen regelmatig te worden gevolgd.
* De gemaakte afspraken kunnen niet worden gewijzigd (alleen in overleg met de instructeur of 48 uur van te voren aankondigen).

Het voertuig

Rijschool Le Duc geeft op dit moment rijles in een Volkswagen T-ROC. Met deze auto wordt ook het praktijkexamen afgenomen. We zorgen er uiteraard voor dat de auto tijdens de rijlessen en het praktijkexamen in een keurige staat verkeerd.

Tijdens de rijles wordt er niet gerookt door de instructeur 

niet roken

Auto Theorie (Let op!!!!!!!!!!!!!!!)

Je mag je theorie-examen doen als je op 1 november 2011, 16 jaar of ouder bent. De theorie examen kan je rechtstreeks bij het C.B.R. aanvragen. Dit gaat via de site: www.CBR.nl. Daarnaast kan je het theorie-examen ook via de rijschool aanvragen, hier zitten dan wel kosten aan verbonden. Vanaf 1 november 2011 is de geldigheid van het theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

Mee te nemen naar je Theorie-examen

* Een geldig legitimatiebewijs (ID of paspoort)

Theorie cursus

Van wegens ruimtegebrek geven wij momenteel geen theorie cursus. Mocht je naar aanleiding toch een theorie cursus willen volgen, kan dit in overleg met de rijschool en kunnen wij een theorie cursus voor je regelen.

2toDrive

Op 1 november 2011 start 2toDrive. De proef met begeleid autorijden voor 17-jarigen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen gaan nemen. Als je op of na 1 november 17 jaar wordt, mag je praktijkexamen doen. Voor een Tussentijdse toets is ook mogelijk als je op of na 1 november 16,5 jaar wordt, of als je op deze datum al 16,5 – 17 jaar zijn.

Helaas als je op 1 november al 17 jaar bent, kun je niet meedoen met 2toDrive. Wel mag je een theorie-examen afleggen en rijlessen nemen. Maar een tussentijdse toets of praktijkexamen is voor jouw pas mogelijk vanaf je 18e.

Begeleider

Als je deelnemer aan 2toDrive en je rijbewijs hebt behaald, moet je tot je 18e met een begeleider naast je. Je begeleider mag geen strafrechtelijke veroordeling hebben in het verleden. Je mag maximaal vijf begeleiders opgeven en die moeten op je begeleiderpas staan. Vanaf 1 november 2011 kan je begeleiderpas aanvragen via www.2todrive.nl. Als alles akkoord is, ontvang je binnen 10 werkdagen van de RDW een begeleiderpas. Let op, pas na registratie van deze pas kan je pas je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je ingeschreven staan.

DigiD

Voordat onze rijschool je Tussentijdse Toets (T.T.T.) en je praktijkexamen gaat aanvragen, moet je eerst de rijschool een machtiging geven door middel van een DigiD. DigiD kan je aanvragen op de website www.DigiD.nl. Zodra wij je T.T.T en je praktijkexamen gaan reserveren, krijg je direct het bericht wanneer je T.T.T en praktijkexamen plaats zou vinden. Deze machtiging blijft altijd geldig bij ons tot dat je geslaagd bent.

Tussentijdse Toets (T.T.T.)

Een Tussentijdse Toets (T.T.T.) is een proefexamen dat wordt afgenomen door het C.B.R. Je T.T.T. duurt ongeveer 40 minuten lang met een examinator en de instructeur rijdt ook mee. Een T.T.T. verloopt hetzelfde als een ‘’echt praktijkexamen’’. Na afloop van je T.T.T, beoordeeld een examinator hoever je bent met je rijopleiding. Daarna krijg je een adviesformulier mee, waarop staat aangegeven aan welke punten je nog moet werken. Samen met je instructeur gaan jullie elk onderdeel in de les behandelen zodat je straks scherp staat op je rijexamen.

Er zijn drie bijzondere manoeuvres, stopopdracht, parkeeropdracht en omkeer- opdracht. Tijdens je T.T.T krijg je van een examinator twee bijzondere manoeuvres. Als je deze twee manoeuvres met een voldoende resultaat uitvoert, dan krijg je een vrijstelling op je manoeuvres op het rijexamen. Dit geldt natuurlijk ook voor de controle handelingen in de auto. Let er wel op dat deze vrijstelling alleen geldt voor het eerste volgende rijexamen.

Het slagingspercentage van een cursist met een Tussentijdse Toets (T.T.T), is ruim 25 procent hoger dan een cursist die geen Tussentijdse Toets (T.T.T) heeft afgelegd.

Samen in overleg met de instructeur, kan je een Tussentijdse Toets aanvragen. Het zal zinloos zijn als je direct aan het begin van je rijopleiding de T.T.T. te zal doen. Het advies is om de T.T.T pas te doen als je ongeveer driekwart van je rijopleiding al heb gevolgd.

Mee te nemen naar je Tussentijdse Toets

* Een geldig legitimatiebewijs (ID of paspoort)
* Geslaagd voor het theorie-examen B
* Bevestiging reservering
* Een ingevulde zelfreflectie formulier

Praktijkexamen

Na het overleggen met je rijinstructeur, gaan jullie een praktijkexamen aanvragen. Een praktijkexamen moet je via de rijschool aanvragen. Het praktijkexamen kan je alleen aanvragen als je in het bezit bent van een geldige theorie certificaat. Op de dag van je examen wordt je door je instructeur naar het examencentrum begeleid. Tijdens je praktijkexamen kan je er ook voor kiezen om je instructeur mee te laten rijden. Voordat je examen gaat doen, bespreek je goed met je instructeur waar jij je prettig bij voelt. Er is wel kans dat er een examinator in opleiding gaat meerijden waardoor je rijinstructeur niet zou mee kunnen rijden.

Het praktijkexamen duurt ongeveer 40 minuten. Vooraf gaat de examinator je documenten controleren en zal hij of zij je de voorwaarden vertellen en de gelegenheid geven om vragen te stellen. Als je buiten komt, laat hij je een kenteken oplezen van ongeveer 25 m afstand (ogentestje). Voordat je in de auto gaat instappen, kan hij je buiten of in de auto een aantal korte technische vragen stellen over de auto. Tijdens je ritje kan hij je bepaalde opdrachten laten doen, een stukje zelfstandig laten rijden, rijden met behulp van een navigatie systeem of rijden op aanwijzingen en ook twee bijzondere manoeuvres laten uivoeren (tenzij je deze vrijstelling hebt door de T.T.T)

Niemand kan foutloos rijden, maar wel veilig. Als je op een bepaalde situatie tijdens je examen een verkeerde beslissing maakt en het veilig oplost, is er niks aan de hand. Na je examen krijg je de uitslag mondeling te horen van de examinator in het examencentrum.

Mee te nemen naar je praktijk examen

* Een geldig legitimatiebewijs (ID of paspoort)
* Geslaagd voor het theorie-examen B
* Bevestiging reservering
* Eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets
* Een ingevulde zelfreflectie formulier

Herexamen

Wat een pech, dat heb je ook wel eens op zo een dag. Je was zo goed voorbereid, maar door de stress, de zenuwen en spanning op je eerste rijexamen ben je toch gezakt. Als je gezakt bent, krijgen jij en de rijschool een uitslagformulier per e-mail. Je instructeur gaat het uitslagformulier bekijken en je daarna adviseren hoeveel rijlessen je nog nodig hebt voor het volgende rijexamen. Vervolgens gaat je instructeur de onderdelen behandelen waarop je gezakt bent, zodat je weer scherp zal staan voor je volgende rijexamen.

Mee te nemen naar je praktijk examen

* Een geldig legitimatiebewijs (ID of paspoort)
* Geslaagd voor het theorie-examen B
* Bevestiging reservering
* Eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets
* Een ingevulde zelfreflectie formulier